17 november 2023

100% Smaak - 0% Toevoegingen

Onze producten zijn vrij van additieven en conserveringsmiddelen. Maar wat zijn additieven precies en waarom worden ze aan sommige voedingsmiddelen toegevoegd? Hier lees je waarom we bewust alle kunstmatige toevoegingen vermijden en hoe we ervoor zorgen dat de pure smaak van het voedsel op je bord belandt.

/

Onze missie: "Echte smaak zonder compromissen".

Onze inhoud in een oogopslag:

  • Wat zijn additieven en hun functies?
  • Waarom vermijden we kunstmatige additieven bij Every Foods?
  • Hoe garanderen we echte smaak?
  • Weten wat erin zit

Wat zijn additieven en hun functies?

Additieven en conserveringsmiddelen zijn stoffen die in de voedingsindustrie worden gebruikt om bepaalde eigenschappen zoals uiterlijk, consistentie en smaak te verbeteren. Deze vraag is deels te wijten aan de toenemende eisen die aan voedsel worden gesteld en die worden beïnvloed door het samenspel van marketing en consumentengedrag. De productie van goedkope en technisch haalbare kant-en-klaarmaaltijden heeft geleid tot het gebruik van steeds meer nieuwe stoffen in de voedselproductie.

Om consumenten te informeren bepaalt de EU dat additieven op de verpakking moeten worden geëtiketteerd met E-nummers. Door deze etikettering kan de consument duidelijk zien welke additieven het voedsel bevat.

E-NummerToevoeging
E 100-180Kleurstoffen
E 200-297Conserveringsmiddelen
E 300-385Antioxidant- en verzuurder
E 400-495Verdikkend- en vochtinbrengend middel
E 500-586Verzuurder
E 620-650Smaakversterker
E 950-1521Zoetstoffen

Waarom vermijden we kunstmatige additieven bij Every Foods?

In ons streven om voedsel van hoge kwaliteit aan te bieden, vermijden we bewust additieven en conserveringsmiddelen. Deze beslissing stelt ons in staat om een pure en meer natuurlijke smaakervaring te presenteren. Onze toewijding aan versheid en kwaliteit wordt weerspiegeld in elk gerecht, dat we met zorg en zonder kunstmatige toevoegingen bereiden. Zo garanderen we authentieke schalen die je met een gerust geweten in je dagelijkse leven kunt integreren.


Hoe garanderen we echte smaak?

De afwezigheid van additieven en conserveringsmiddelen in ons voedsel biedt je gezondheidsvoordelen, maakt een authentiekere smaakervaring mogelijk en bevordert transparantie, waardoor we je vertrouwen in de kwaliteit van ons voedsel willen winnen.
Maar hoe zorgen we ervoor dat onze gerechten hun verse, natuurlijke smaak behouden? Het antwoord is: invriezen!

Diepvriezen is een techniek om voedsel te conserveren. Voedsel wordt binnen een paar minuten afgekoeld tot extreem lage temperaturen. Door dit proces kunnen micro-organismen zich niet vermenigvuldigen en wordt ons voedsel geconserveerd. De celwanden van de vers geoogste ingrediënten blijven echter onbeschadigd, wat het behoud van belangrijke voedingsstoffen garandeert. Op deze manier behouden we de pure smaak, natuurlijke consistentie en belangrijke voedingsstoffen in onze schalen.

Maar er zijn nog veel meer milieuvriendelijke en kwaliteitsverbeterende voordelen aan dit proces.

Nieuwsgierig? Meer informatie over blast freezing vind je HIER.

Weet wat erin zit

We willen dat je weet wat er in onze bowls zit. Daarom presenteren we voor elke bowl de hoofdingrediënten en een gedetailleerde lijst van alle ingrediënten die erin zitten.

Selecteer de desbetreffende bowl en klik op Hoogtepunten en Ingrediënten om de details over je favoriet te weten te komen.

MEER DETAILS
/

Durch die innovative Konservierungstechnik des Schockfrostens wird nicht nur der authentische Geschmack bewahrt, sondern auch ein Höchstmaß an Frische und Qualität gewährleistet.

Ontdek meer spannende onderwerpen in Every. Magazine:

Volg ons op Instagram voor meer foodie- en wellnesscontent! En als je meer content achter de schermen wilt en recepten met ons wilt ontwikkelen, word dan lid van de Every. Community.

Zoek je favoriete kom

NU BESTELLEN

Bespaar nu 40% op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten en acties.

Geen zorgen, wij hebben ook een hekel aan spam. Je gegevens zijn veilig.