23 april 2021

Vers van het land

Stel je eens voor: een wereld waarin producten niet slechts een paar dagen, maar juist maandenlang houdbaar zijn! Een wereld waarin heerlijk eten altijd binnen handbereik is, vers en voedzaam, alsof het net vers van het land komt. Je denkt nu vast dat dat te mooi is om waar te zijn, maar niets is minder waar! We vertellen je graag meer over onze producten en over de geavanceerde technologie die ons aanbod mogelijk maakt.

/

De voordelen van shockvriezen

Maar hoe dan? We delen graag ons geheim! Deze blijvende kwaliteit en versheid wordt mogelijk gemaakt door shockvriezen. Maar wat is dat dan precies? Shockvriezen spreekt eigenlijk voor zich. Zoals de naam al zegt, betekent het letterlijk supersonisch snel invriezen. Wij oogsten onze ingrediënten op het hoogtepunt van rijpheid en koelen ze binnen 1-2 minuten af tot -40°C.

Door dit superefficiënte proces wordt de hele celstructuur bevroren, waardoor de consistentie, smaak en voedingseigenschappen van elk ingrediënt dat wij gebruiken, perfect bewaard blijven. Dat betekent dat alles wat op je bord belandt, nog net zo vers en lekker is als direct na de oogst. je denkt misschien aan diepvriesproducten die je in het verleden gegeten hebt, waarbij je dacht: "Ik merk gewoon dat dit bevroren is geweest.' Prutterige consistentie, matige smaak en gewoon niet kraakvers. Bij veel diepvriesproducten is dat inderdaad het geval. Bij die producten worden passen echter conventionele vriesprocessen gebruikt, die minder snel verlopen en waarbij ijskristallen ontstaan. IJskristallen smelten bij verhitting, waardoor er meer water wordt toegevoegd en de structuur wordt aangetast. Dat heeft weer negatieve gevolgen voor de smaak en voedingsstoffen. Door producten te shockvriezen wordt de vorming van ijskristallen beperkt vanwege de snelheid waarmee wordt bevroren. Dit zorgt ervoor dat de celstructuur onaangetast blijft; hierdoor behouden onze producten hun maximale smaak, textuur en vooral essentiële voedingsstoffen. Dit maakt ze echt voedzaam en zorgt ervoor dat je na het eten een verzadigd gevoel over houdt.

Dat is het mooie van shockvriezen. We beloven dat je het verschil tussen producten die shockbevroren en niet bevroren zijn geweest niet zult zien. Heerlijk vers met een knapperige bite. Elke keer weer. Zo werkt Every.

Zijn diepvriesproducten het nieuwe super food?

Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar gemiddeld zijn shockbevroren gerechten lekkerder, knapperiger en voedzamer dan versies op kamertemperatuur. Dat druist op het eerste oog in tegen alles wat we hebben geleerd, namelijk dat vers veel beter is dan bevroren.

Every. zal je van mening doen veranderen. Groenten en fruit uit de supermarkt zien er misschien "vers" en aantrekkelijk uit, maar dat is vaak misleidend. Achter die frisse aanblik gaan lange transporten, opslag in loodsen, en wat nog het ergste is, toevoeging van chemische substanties schuil. Tijdens dit proces worden de voedingsstoffen aangetast en geleidelijk afgebroken. Waar de klant dus voor betaalt, is het verse "uiterlijk", maar hij krijgt niet de optimale verse smaak of voedingsstoffen. Een voorbeeld: binnen een week na gekoelde opslag kunnen wortelen bijna 80% van hun vitamine C verliezen. Door te shockvriezen blijven alle voedingsstoffen in takt én hoeven er ook geen chemische substanties te worden gevoegd.

De schoonste, natuurlijkste manier om dingen vers te houden, zodat jij er in een handomdraai van kunt genieten. Je komt geen ingewikkelde ingrediënten tegen die je niet kunt uitspreken of een lijst met eindeloze E-nummers. Onze producten bestaan alleen uit voedzame ingrediënten die je kent (en die écht lekker zijn, daar mag je op vertrouwen).

Zijn diepvriesproducten het antwoord op voedselverspilling?

Ongeveer 9 procent van het eten in Nederland verdwijnt in de prullenbak. Boodschappen worden gekocht en dan vergeten, en voor je het weet, zijn ze niet meer goed en worden ze weg gegooid. Op wereldschaal leidt dit tot een ongekend probleem van voedselverspilling. Dit beslag op kostbare en dure middelen is niet acceptabel en eigenlijk gewoon te voorkomen.

Every. biedt een praktische en duurzame oplossing. Met shockvriezen wordt het verlies van kwaliteit tegengegaan en blijft voedsel langer houdbaar. De kwaliteit blijft gegarandeerd waardoor onze producten een houdbaarheid hebben van minstens 12 maanden, meestal veel langer. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over houdbaarheidsdatums of bang te zijn dat je iets zult moeten weggooien. Onze maaltijden kunnen gemakkelijk in je diepvries bewaard worden en je kunt er gewoon een pakken wanneer jij daar zin in hebt.

Bespaar nu 40% op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten en acties.

Geen zorgen, wij hebben ook een hekel aan spam. Je gegevens zijn veilig.