Het gaat niet om calorieën, cijfers of controle. Gezond eten betekent bewuste keuzes maken, genieten van variatie en maaltijden samenstellen die lichaam én geest echt voeden.
Umami is meer dan een culinaire trend, het is de smaak die een gerecht compleet maakt. Ontdek wat er achter deze unieke smaak schuilgaat en hoe je met umami heel eenvoudig diepte, balans en genot aan je maaltijden toevoegt.
Miso is veel meer dan alleen een ingrediënt. Deze gefermenteerde pasta van granen en peulvruchten geeft gerechten hun kenmerkende umami-smaak en heeft een rijke traditie. In dit blog leggen we uit waar miso vandaan komt, hoe je het kunt gebruiken en introduceren we onze nieuwe every miso.
Met onze nieuwste lancering introduceren we drie gerechten die de onmiskenbare smaak van umami laten schitteren. Daarnaast presenteren we ons nieuwste product every miso.
De herfst brengt rust na een levendige zomer – en is het perfecte moment om nieuwe, gezonde routines op te bouwen. Dat betekent niet dat je alles van de ene op de andere dag moet omgooien. Het gaat erom stap voor stap kleine gewoontes te ontwikkelen die je op de lange termijn goed doen. Wij laten je zien hoe.
De zomer stond in het teken van zon, spontaniteit en leuke uitjes. Nu je weer in het dagelijkse ritme zit, voelt thuiskomen zowel fijn als een beetje overweldigend: je koffer nog half ingepakt, je inbox vol en je geliefde juicing-routine even on hold. Maar in plaats van jezelf onder druk te zetten om alles meteen weer “normaal” te laten lopen, laten we je zien hoe je rustig en met aandacht een reset kunt maken.
De dagen worden korter, het aantal uren zonneschijn neemt af en daarmee ook onze natuurlijke hoofdbron van vitamine D - zonlicht. Maar wat is vitamine D precies? Welke functies vervult het in het lichaam en hoe kun je ervoor zorgen dat je er genoeg van binnenkrijgt? Ontdek alles wat je moet weten over vitamine D en het belang ervan voor je gezondheid in dit blogartikel.
Of ze nu de finishing touch zijn op je bord of de aromatische basis van je favoriete gerecht, verse kruiden zijn meer dan alleen groene garnering. Ze geven krachtige smaak, levendige kleur, frisheid én een gezonde boost aan je keuken. We nemen je mee langs drie klassieke kruiden die allesbehalve saai zijn.