Pimp your bowl - ontdek onze creatieve receptaanpassingen van de gerechten uit de zomercollectie.
Met de warme zomermaanden ontstaat het verlangen naar lichte, verfrissende en toch vullende gerechten. Hier laten we je drie heerlijke recepten uit de Summer Collection zien die onze bowls naar een hoger niveau tillen met slechts een paar extra ingrediënten. Laat je inspireren en geniet volop van de zomer!
Voor de citroen yoghurt:
Bereid de Cajun Bulgur Pilaf volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe voor de citroen yoghurt de Griekse yoghurt in een kom. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de Cajun Bulgur Pilaf in kommen. Doe een toefje citroenyoghurt bovenop de pilaf. Serveer met warm flatbread. Versier eventueel met extra verse peterselie.
Voor de frisgroene zomersalade:
Bereid de Coco Curry Pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Combineer in een grote slakom de gemengde sla, komkommer, avocado, groene paprika, radijs en lente-uitjes. Voeg de gehakte verse kruiden toe. Klop in een kommetje de olijfolie, citroensap, honing of agavesiroop, zout en peper door elkaar. Sprenkel de dressing over de salade en schep voorzichtig om.
Serveer de Coco Curry Pasta in een kom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de frisgroene zomersalade naast de pasta.
Voor de ingelegde rode uitjes:
Voor de Chapati:
Bereid de Sweet Lentil Dal kom in een pan met 1 el kokosolie.
Breng voor de ingemaakte rode uien de appelciderazijn, het water, de suiker en het zout in een kleine pan aan de kook. Doe de gesneden rode uien in een pot of kom en giet het hete azijnmengsel erover. Laat ze minstens 30 minuten zitten, bij voorkeur een nacht in de koelkast.
Meng voor de Chapati de bloem en het zout. Voeg geleidelijk warm water en eventueel olie/ghee toe. Kneed tot een zacht, elastisch deeg. Dek het deeg af en laat het 30 minuten rusten. Verdeel het dan in 8-10 ballen. Rol elke bal tot een dunne cirkel (ongeveer 15 cm in diameter). Verhit een pan. Bak elke Chapati ongeveer 30 seconden aan elke kant tot er belletjes en bruine plekken ontstaan. Wikkel de afgewerkte Chapati's in een doek om ze warm te houden.
Om te serveren verdeel je de Dal over de borden, leg je de ingelegde uien erop en serveer je de verse Chapati's erbij.
Met deze drie recepten tover je onze bowls in een mum van tijd om in zomerse smaken. Probeer ze uit en breng een frisse wind in je keuken!
Eet smakelijk!