30 juli 2024

Summer Collection Recepten

Pimp your bowl - ontdek onze creatieve receptaanpassingen van de gerechten uit de zomercollectie.

.

Met de warme zomermaanden ontstaat het verlangen naar lichte, verfrissende en toch vullende gerechten. Hier laten we je drie heerlijke recepten uit de Summer Collection zien die onze bowls naar een hoger niveau tillen met slechts een paar extra ingrediënten. Laat je inspireren en geniet volop van de zomer!

Cajun Bulgur Pilaf met citroen yoghurt en flatbread

Ingrediënten:

Voor de citroen yoghurt:

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • Zout en peper op smaak

Bereiding:

Bereid de Cajun Bulgur Pilaf volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe voor de citroen yoghurt de Griekse yoghurt in een kom. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.


Serveer de Cajun Bulgur Pilaf in kommen. Doe een toefje citroenyoghurt bovenop de pilaf. Serveer met warm flatbread. Versier eventueel met extra verse peterselie.

Bestel Cajun Bulgur Pilaf

Coco Curry Pasta met een frisgroene zomersalade

Ingrediënten:

Voor de frisgroene zomersalade:

  • 100 g gemengde sla (bijvoorbeeld rucola, spinazie en sla)
  • 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1 klein bosje radijs, in dunne plakjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne plakjes gesneden
  • Een handvol verse kruiden (bijv. basilicum, munt en peterselie),
  • fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing of agavesiroop
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Bereid de Coco Curry Pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Combineer in een grote slakom de gemengde sla, komkommer, avocado, groene paprika, radijs en lente-uitjes. Voeg de gehakte verse kruiden toe. Klop in een kommetje de olijfolie, citroensap, honing of agavesiroop, zout en peper door elkaar. Sprenkel de dressing over de salade en schep voorzichtig om.
Serveer de Coco Curry Pasta in een kom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de frisgroene zomersalade naast de pasta.

Zin in Coco Curry Pasta?

Sweet Lentil Dal met ingelegde uitjes en chapati

Ingrediënten:

Voor de ingelegde rode uitjes:

  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 100 ml appelciderazijn
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout

Voor de Chapati:

  • 250 g volkorenmeel (of Atta-meel)
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie of ghee (optioneel)
  • 150-200 ml warm water

Bereiding

Bereid de Sweet Lentil Dal kom in een pan met 1 el kokosolie.
Breng voor de ingemaakte rode uien de appelciderazijn, het water, de suiker en het zout in een kleine pan aan de kook. Doe de gesneden rode uien in een pot of kom en giet het hete azijnmengsel erover. Laat ze minstens 30 minuten zitten, bij voorkeur een nacht in de koelkast.
Meng voor de Chapati de bloem en het zout. Voeg geleidelijk warm water en eventueel olie/ghee toe. Kneed tot een zacht, elastisch deeg. Dek het deeg af en laat het 30 minuten rusten. Verdeel het dan in 8-10 ballen. Rol elke bal tot een dunne cirkel (ongeveer 15 cm in diameter). Verhit een pan. Bak elke Chapati ongeveer 30 seconden aan elke kant tot er belletjes en bruine plekken ontstaan. Wikkel de afgewerkte Chapati's in een doek om ze warm te houden.
Om te serveren verdeel je de Dal over de borden, leg je de ingelegde uien erop en serveer je de verse Chapati's erbij.

Probeer Sweet Lentil Dal nu

Our Summer Collection

Bestel nu

Met deze drie recepten tover je onze bowls in een mum van tijd om in zomerse smaken. Probeer ze uit en breng een frisse wind in je keuken!

Eet smakelijk!

Bespaar 25% op je 1e bestelling + 15% op de volgende 9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten en acties.

Geen zorgen, wij hebben ook een hekel aan spam. Je gegevens zijn veilig.