Gember-pompoensoep met verse gember
Wat past perfect bij een gezellige herfstavond? Een warme pompoensoep met een pittige gemberkick! Maak het dit weekend gezellig en laat je inspireren door ons recept.

Wat past perfect bij een gezellige herfstavond? Een warme pompoensoep met een pittige gemberkick!
Maak het dit weekend gezellig en laat je inspireren door ons recept.
Ingrediënten:
- 5 cm stuk gember
- 1 flespompoen
- 1 sinaasappel
- 1 ui
- 0,5 l groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1 snufje nootmuskaat
- Peper en zout
Voorbereiding:

Pel de ui en snijd hem fijn. Pers de sinaasappel uit. Als je een biologische sinaasappel hebt, kun je ook wat schil raspen. Schil de pompoen en snijd in grote blokjes. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de pompoen. Giet de groentebouillon erbij en laat met het deksel op de pan 25 minuten sudderen.

Zodra de pompoen gaar is, voeg je het sinaasappelsap en de sinaasappelschil de gehakte gember toe. Pureer alles tot de soep romig is. Kruid met nootmuskaat en breng op smaak met zout en peper.
DOOS ASSEMBLERENOntdek meer spannende onderwerpen in Every. Magazine:
- Morning Routine - How to start the day right
- Art of Yoga - How to balance body and mind
- Recipe: Basmati Buzz with tzatziki and pan bread
- Recipe: Green Dal with Naan bread and lemon
- Recipe: Summer rolls
Volg ons op Instagram voor meer foodie- en wellnesscontent! En als je meer content achter de schermen wilt en recepten met ons wilt ontwikkelen, word dan lid van de Every. Community.