8 augustus 2022

Verfrissende hacks - Maak water drinken leuk!

Voldoende water drinken is essentieel voor onze gezondheid. Maar genoeg drinken kan vermoeiend of saai zijn. Met deze hacks is dat verleden tijd en zul je je inname van vitaminen en mineralen verhogen!

water

Water maakt ongeveer 60% van het menselijk lichaam uit en ons bloed bestaat voor 90% uit water. We hebben veel vocht nodig om onze reinigingssystemen op gang te houden.

Lichamelijke systemen die afhankelijk zijn van water zijn onder andere:

  • Zweten: speelt een belangrijke rol bij het reguleren van onze lichaamstemperatuur en bloeddruk - samen met gekruid eten.
  • Urineren: helpt bij het wegspoelen van gifstoffen.
  • Water ondersteunt een goed werkende spijsvertering
  • Water smeert je gewrichten

Water is ook nodig voor:

  • Celregeneratie
  • Speekselproductie
  • Het gehydrateerd houden van onze organen (vooral hersenen en nieren)
  • Water helpt ons ook bij het afbreken en opnemen van waardevolle mineralen en vitaminen

Andere voordelen van veel water drinken:

Water is uitstekend voor een goede gezondheid van de huid. Uitdroging kan de huid kwetsbaarder maken en het verouderingsproces versnellen.

Risico's van uitdroging

Niet genoeg water drinken kan uitdroging veroorzaken. Langdurige uitdroging kan gevaarlijk zijn. Je kunt je er uitgeput en moe door voelen en hoofdpijn krijgen. Soms interpreteren we dorst als honger. Drink daarom altijd water als je honger begint te krijgen en kijk of het gevoel weggaat. Misschien had je gewoon dorst!

Hoeveel moet ik drinken?

Dit verschilt per persoon. Lengte, gewicht en mate van activiteit spelen hierbij een belangrijke rol. Als algemene vuistregel moet je proberen elke dag ongeveer 1,5 liter water te drinken. Mensen die veel sporten moeten meer drinken.

Water, ongezoete thee of zelfs waterhoudend fruit zijn een goede manier om ervoor te zorgen dat je gehydrateerd blijft. Om te voorkomen dat drinken saai wordt, hebben we een aantal hacks voor je verzameld om je drinkervaring leuk en lekker te maken!

Drinkhacks: maak water lekker!

Deze voedingsmiddelen kun je gebruiken als toevoeging aan je water. Ze geven niet alleen een heerlijke smaak aan je drankje, maar bevatten ook belangrijke voedingsstoffen en vitamines!

Citroen / Limoen

Voor een verfrissende en citrusachtige ervaring. Snijd je wat citroenen en limoenen in stukken en voeg de plakjes toe aan je drankje. Door ze uit te knijpen kun je ook een pittig zuurtje aan je drankje toevoegen en je vitamine C-inname verhogen.

Komkommer

Komkommers zijn een zeer hydraterende groente. Een komkommer bestaat voor 96% uit water. Het is daarom een geweldige kandidaat om je water mee op te eten. Maar door komkommer aan water toe te voegen, geef je het ook een verfrissende smaak en krijg je meteen dat spa-gevoel!

Munt

Fris en hydraterend. Munt bevat menthol dat de spijsvertering kan bevorderen en je immuunsysteem kan stimuleren. Voeg wat munt toe aan je water voor een verfrissende boost.

Gember

Gember is een beroemd supervoedsel. Het bevat veel antioxidanten en is geweldig om misselijkheid te verlichten en je immuunsysteem een boost te geven. Hak wat gember fijn en voeg het toe aan warm of koud water.

Bessen

Verfrissend en zoet. Bessen zoals bosbessen, aardbeien en frambozen bevatten ook veel water, dus als je ze eet, hydrateren ze je ook. Voeg ze toe aan je water of thee voor een aangename fruitige twist.

Andere wellness artikelen:

Voor meer foodie-content volg ons op Instagram en wordt lid van onze Facebook Community om op de hoogte te blijven van alles rondom Every.

Bespaar nu 40% op je eerste bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van nieuwe producten en acties.

Geen zorgen, wij hebben ook een hekel aan spam. Je gegevens zijn veilig.