De harmonieuze combinatie van romige, verwarmende risotto en frisse groene salade, perfect afgerond met knapperig stokbrood en balsamicodip.
Knapperig stokbrood met olijfolie en balsamicodip:
Ingrediënten:
1 stokbrood of zuurdesembrood, extra vierge olijfolie, balsamicoazijn, 1 teentje knoflook (optioneel), zout en peper naar smaak
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd het stokbrood in plakken en leg ze op een bakplaat.
3. Snijd desgewenst het teentje knoflook doormidden en wrijf de sneetjes brood ermee in.
4. Bak de sneetjes brood ongeveer 5-7 minuten in de voorverwarmde oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
5. Giet ondertussen de olijfolie en balsamicoazijn in een kommetje en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
6. Haal de knapperige stokbroodplakken uit de oven en schik ze op een serveerschaal.
7. Doe de dip van olijfolie en balsamicoazijn in een kommetje en serveer met het stokbrood.
Frisse groene salade met een lichte dressing:
Ingrediënten:
Gemengde groene salade (bijv. rucola, veldsla, spinazie), cherrytomaatjes, gehalveerd, 1 komkommer, rode ui, verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook), gehakt, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel Dijonmosterd, zout en peper naar smaak
Instructies:
1. Doe de gemengde groene salade, gehalveerde cherrytomaatjes, komkommerschijfjes, plakjes rode ui en gehakte kruiden in een grote slakom.
2. Meng in een kleine kom de olijfolie, balsamicoazijn, Dijonmosterd, zout en peper tot alles goed geëmulgeerd is.
3. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn bedekt.
4. Schik de salade op borden en serveer direct.
Deze twee gerechten vullen elkaar heerlijk aan en vormen een heerlijk bijgerecht bij je aspergerisotto. Eet smakelijk!