Salade van radicchio en bloedsinaasappel met rode biet, rode ui en verse kruiden
Ingrediënten:
1x Green Pesto Gnocchi, 1 krop radicchio, 2 bloedsinaasappels, 1 kleine rode ui, 1 biet (gekookt en geschild), een handvol verse tijm, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, zout en peper naar smaak
Instructies:
1. Was de radicchio en snijd in hapklare stukken. Schil de bloedsinaasappels en de ui en snijd in dunne plakjes. Snijd de rode biet in kleine blokjes en pluk de tijmblaadjes van de steeltjes.
2. Meng de radicchio, bloedsinaasappels, rode ui en rode biet in een grote slakom.
3. Meng in een kleine kom de olijfolie, balsamicoazijn en verse tijmblaadjes door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
4. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig tot alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn met de dressing. Optioneel kun je de salade garneren met extra tijmblaadjes. Serveer direct en geniet!
De toevoeging van rode biet geeft deze salade niet alleen een prachtige kleur, maar ook een aardse zoetheid en extra textuur. De andere ingrediënten harmoniëren prachtig en zorgen voor een evenwichtige mix van smaken en texturen. Hij past heerlijk bij onze Green Pesto Gnocchi Bowl.