Ontdek of groene of witte asperges gezonder zijn, hoe zwarte peper je inname van voedingsstoffen verbetert en waarom diepvriesgroenten beter zijn dan verse. Ontdek hier nieuwe voedingsfeiten.
Groene asperges winnen eigenlijk het duel, omdat ze meer vitamine A, C en foliumzuur bevatten en ook scoren met meer B-vitamines.
Onze tip voor luxe asperges: probeer Forest Green!
Het gordijn gaat omhoog voor zwarte peper, die niet alleen punten scoort voor de smaak, maar ook veel te bieden heeft op het gebied van gezondheid. De piperine die erin zit is een natuurlijke versterker die de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen en vitaminen kan verhogen. Het kan bijvoorbeeld de opname van kurkuma met 2000% verhogen en de opname van vitamine C, selenium, bètacaroteen, vitamine A, vitamine B6 en co-enzym Q verbeteren.
Een andere specerij met indrukwekkende gezondheidsvoordelen is kurkuma. De curcumine die het bevat heeft krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het kan ontstekingen in het lichaam helpen verminderen, de gezondheid van het hart bevorderen en mogelijk zelfs het risico op bepaalde vormen van kanker verminderen. Kurkuma wordt vaak gebruikt in combinatie met zwarte peper om de biologische beschikbaarheid van curcumine te vergroten en de voordelen voor de gezondheid te maximaliseren.
Onze tip: Dal Delight
Dit geldt alleen als de groenten rechtstreeks uit de tuin komen en snel worden gegeten. Groenten uit de supermarkt verliezen echter zowel versheid als vitamines door transport, blootstelling aan licht en opslag. Als de groenten daarentegen direct na het oogsten worden ingevroren, behouden ze hun voedingsstoffen, smaak en consistentie, omdat deze conserveringstechniek de plantencellen beschermt. Wij van Every. gebruiken ook schokvriezen voor onze schalen en bieden je zo de volledige voedingskracht.